البرنسيسه
عدد المساهمات : 50 تاريخ التسجيل : 04/09/2010 العمر : 60
| موضوع: حلويات الشيف حسن الخميس أبريل 28, 2011 3:04 pm | |
| اليكم الكثير من انواع الحلويات
المنين او البنين بالعجوةالمقادير
كيلو دقيق+حتة خميرة مع ماء دافىء وسكر بسيط+ربع كوب سكر+كوب ونصف سمن باردة وليست مجمدة+كوب ماء تقريبا حسب نوع الدقيق+ملعقة صغيرة ملح ومثلها يانسون...الطريقةاضع كل المقادير الجافة اولا واقلبهم جميعا..ثم.. السمن اخيرا ونبسها باليد والماء حبة حبة الى ان تصبح عجينة ناعمة وطرية..نتركها نصف ساعة ترتاح..وبعدها نفردها بالنشابة ونحشيها بالعجوة المضاف اليها سمن على النار عشان تطرى..ونلف بقى زى السوسيرول ولكن لفتين فقط ثم نبطط باليد عليها كدة ونرش سمسم ثم نقطعها بالسكين ونضعها فى الصينية ونتركها تخمر لمدة ساعة..وندخلها الفرن ع حرارة متوسطة..هتاخد تلت ساعة تقريبا..وبعد لما تخرج اسيبها تبرد وتنشف بقى وبعدين ادوق..وابقو حاسبو على صوابعكو بقى..وسيبكو بقى من اللى بيحطو لبن دى اطعم بكتيرررررررررر..وكفاية انها من ايد الشيف حسنلمحبى التورتات حشوات الشيف****صوص الشيكولاتة****المقاديركيلو حليب – 200ج سكر – 50 ج كاكاو– 300 ج شيكولاتة دارك - 50 ج ذبدةالطريقةاضع الحليب والسكر على النار لحد مايغلوا كويس جدا ثم اضع ال300 ج شيكولاتة داركوال50 ج كاكاو ونقلب كويس جدا وبعد الغلوة الاخيرة اضع عليهم ال 50 ج ذبدة علشان تكون بتلمع*****صوص الفانيليا*****المقاديركيلو حليب – 200 ج سكر – 10 اصفر بيض – نص باكو فانيلياالطريقةبعد ما يغلى الحليب مع السكر نضع عليه البيض ونقلب كويسقوارب البطاطا باللحم والباشاميلالمقادير:30 حبة بطاطا صغيرة (بحجم الكوسا)1/2 كيلو لحم مفرومحبة بصل مفرومة ناعمفص ثوم مهروس1/2 ضمة بقدونس مفرومملح و كركم و فلفل أسود3 أكواب صلصة باشاميل جاهزة.قليل من الصنوبر المقلي للزينة.الطريقة:-حمري البصل و الثوم ثم اضيفي له اللحم المفروم و الملح و الكركم و الفلفل الأسود.-حركي جيدا و بسرعة، و بعد أن يجف السائل اضيفي ربع كوب ماء و اتركي الجميع على نار هادئة حتى ينضج اللحم و يجف كل الماء.-بعد أن تطفئي النار اضيفي البقدونس و قلبي جيدا.-احفري البطاطس بواسطة حفارة الكوسا إلى قوارب، ثم اقليها في زيت غزير حتى تستوي و تتحمر قليلا.-احشيها باللحم المفروم و صفيها في صينية للفرن.-اسكبي الباشاميل بواسطة الملعقة.. ثم رشي الوجه بالصنوبر المحمر.-ادخلي الصينية إلى الفرن (النار من أعلى فقط) حتى تتحمر قليلا (مجرد نقاط من التحمير) ثم اخرجيها و قدميها فورا مع سلطة خضراء.و هذه صورة أقرب لحبة البطاطا بعد فتحها..مقاديره 2 كاس طحين ابيض كاس جبن سائل كرافت ملعقة شاي خميره فورية ربع كاس ماء زيت للقلي .. قطر أو شيره يكفي للجبنيه ( فنجانين سكر في فنجان ماء + قليل من الزعفران )فستق مفروم للتزيين الطريقه - نخلط الخميره مع الطحين ويعجن بالجبن ثم نضيف الماء ثم نقوم بعجنها حتى تصبح العجينه طريـه ثم نقوم بتغطيتهـا ونتركهـالمده ساعـه نقوم بفردهـا بحيث تكون رقيقـه وتقطع بقطاعة البسكويت نقوم بتجهيز الزيت وتسخينه ثم نضع حبات الجبنيـه وبمجرد وضعهـا سترين انهـا انتفخت كخبز البوري نقوم بتحميرهـا من الجهه الاخرى وهذه بعد انتهاء الكميـة نصب كميه الشيره عليهـا ونزينهـا بـالفستق ملاحظة:::انا شخصيا شبعانه من الجبنية لانها لذيذه بس انا ماحط شيرهاحط عسل تطلع احلى واذا سويتوها لاتغطونها عشان ماتفشخلوها مكشوفه عشان تكون هشهكريم كراميل من الحلويات المحببه لدي وخاصه في الشهر الفضيل المقادير :2 باكيت كريم كراميل carmelle ماركة GREENS ثلث كاس سكر 2 كاس حليب بودره4 ونص كاس ماء الطريقه :- نقوم بداية بإعداد الكراميل نذوب الحليب في الماء ثم يضاف باقي المقادير( السكر والكريم كراميل ) ونحركه الى أن يسخن وعلى نار هادئـه - نقوم بإحضار القالب ونضع بداخله سكر الكراميل ثم نسكب الخليط فيـه نضعـه بالفريزر لمده ساعـه وبعدهـا نقوم بوضعـه في الثلاجهونتركه لمده 4 ساعات ولكن أنـا تركتهـا لليله بأكملهـا حتى تتماسك جيدا ثم يقلب ويقدم | |
|